Ovesné placičky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 500 g Ovesné vločky
  • 200 g Směs zeleninová 4 ročních období
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.11 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 876 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 213 mg
  • Draslík 692.8 mg
  • Vláknina 24472 mg
  • Vitamín A 24472 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 76.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme je do hrnce a zalijeme 1 litrem vody, necháme je nabobtnat asi 20 minut, pak je scedíme a dáme do mísy. Oloupeme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme.

  • 2

    Mraženou zeleninovou směs podusíme s cibulí na rozpáleném másle, když vychladne, přidáme ji k vločkám s dvěma druhy nastrouhaného sýra. Ještě přidáme rozetřený česnek, grilovací koření, pepř, sůl, majoránku, bramborovou škrobovou moučku a žloutky.

  • 3

    Bílky vyšleháme na tuhý sníh a nakonec ho opatrně zapracujeme do těsta.

  • 4

    V pánvi si rozpálíme olej, těsto nabíráme lžicí a klademe na rozpálený olej.

  • 5

    Placičky smažíme dozlatova z každé strany, přibližně po 1-2 minutách.

Komentáře k receptu