Karbanátky z čerstvých hříbků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 529 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 92 mg
 - Draslík 475 mg
 - Vláknina 8239.9 mg
 - Vitamín A 8239.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory se slupkou uvaříme ve slané vodě, scedíme a dáme vychladnout. Housky namočíme do mléka.
 - 
                                2
Na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme sladkou papriku, nakrájené houby a dusíme do změknutí hub. Do hotových hub přidáme vymačkané housky, vejce, oloupané a nastrouhané brambory, majoránku, pepř. Směs promícháme a rukama tvarujeme placky, které obalíme ve strouhance a pečeme na rozehřátém oleji dočervena.