Kávový pudink se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 90 g Strouhanka
  • 10 g Strouhanka
  • 150 g Cukr moučkový
  • 40 g Káva mletá
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.375 l Voda pitná
  • 0.5 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1075 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 582.3 mg
  • Draslík 557.9 mg
  • Vláknina 10740 mg
  • Vitamín A 10740 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mletou kávu vsypeme do 3/8 l vroucí vody a ihned odstavíme. Po chvíli ji scedíme přes husté síto a přelijeme jí 80 g strouhanky. Mezitím utřeme v míse máslo s cukrem, žloutky a vanilkou. Přidáme namočenou strouhanku, tuhý sníh ušlehaný z bílků, neloupané strouhané mandle a zbytek suché strouhanky.

  • 2

    Pudinkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou, vlijeme těsto, formu uzavřeme a vložíme do většího hrnce s vroucí vodou. Pudink vaříme v páře cca 60 minut. Poté opatrně vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme s ušlehanou sladkou smetanou.

Komentáře k receptu