Zapečené marocké brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 62 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 850 g Brambory
  • 50 g Citronová kůra
  • 800 ml Vývar slepičí
  • 70 ml Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 1088 mg
  • Vláknina 16279.8 mg
  • Vitamín A 16279.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V zapékací míse rozehřejeme olej, vložíme červené cibule nakrájené na kolečka, rozsekané chilli papričky, rozetřený česnek, kmín a smažíme 2 minuty, aby se uvolnilo aroma.

  • 2

    Mezitím předehřejeme troubu na 200 ˚C. Vložíme brambory nakrájené na 5mm plátky, přidáme citronovou kůru, limetkovou šťávu, přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme a pečeme v troubě 40 minut, až brambory a zelenina nezměknou.

  • 3

    Vyndáme z trouby, rozdělíme na talíře a porce ozdobíme nasekanou pažitkou a zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu