Zapečené marocké brambory s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 900 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1197 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 7.4 mg
  • Draslík 1715.4 mg
  • Vláknina 28802.2 mg
  • Vitamín A 28802.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na plátky nakrájíme cibuli (tenké plátky), stejně tak lojové brambory (síla asi 5 mm). Cilli papričky nasekáme na jemno, česnek utřeme se solí.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200°C. Zatím ve větším hrnci rozpálíme olej, do něj vložíme plátky cibule, utřený česnek, nasekané chilli papričky, kmín a koriandr. Restujeme 1 - 2 minuty, dokud chuť koření nezjemní. Přisypeme brambory, citronovou kůru a šťávu, řádně zamícháme. Přesypeme do zapékací misky, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Misku přiklopíme, vložíme do trouby a pečeme přibližně 40 minut, dokud brambory nezměknou.

  • 3

    Pokrm naservírujeme na 4 talíře, každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a posypeme čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu