Daube hovězí
Suroviny
- 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 kávová lžička Tabasco
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Cajunské koření
 - 2 ks Celer - nať
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 6 dl Hovězí vývar základní
 - 1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 365 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 71.3 mg
 - Draslík 481.4 mg
 - Vláknina 946.4 mg
 - Vitamín A 946.4 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme ve velké pánvi olej. Osmahneme pokrájenou cibuli, poté ji vyndáme a dáme stranou. Do pánve přidáme pokrájenou papriku a celer a smažíme, dokud nebude zelenina měkká. Poté vyndáme a dáme stranou.
 - 
                                2
Maso obalíme v osolené a opepřené mouce, dáme do pánve a smažíme po všech stranách. Přidáme vývar, vinný ocet, česnek, tabasco, tymián a rajčatový protlak. Vše pozvolna prohřejeme. Vrátíme do pánve cibuli, česnek a papriku, přihodíme bobkové listy a zasypeme cajunským kořením.
 - 
                                3
Uvedeme směs do varu, přendáme do trouby a asi 135 minut pečeme.
 - 
                                4
Podáváme teplé.