Králičí stehna v pivní marinádě
Suroviny
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 160 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 stroužek Česnek
- 1 kg Králičí stehna
- 3 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 62 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 81.9 mg
- Vláknina 918.8 mg
- Vitamín A 918.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí stehna očistíme, obalíme v solamylu, namočíme do marinády a pod fólií necháme do druhého dne marinovat.
-
2
Marinádu připravíme smícháním všech uvedených surovin (česnek utřeme se solí).
-
3
Poté stehna smažíme v oleji na menším plameni.