Králičí stehna v křupavé slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 469 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 29.4 mg
 - Draslík 655 mg
 - Vláknina 8702.8 mg
 - Vitamín A 8702.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory a mrkev oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Jablka omyjeme a i se slupkou nakrájíme na drobnější kostičky.
 - 
                                2
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a zamotáme každé ze stehen do pěti plátků slaniny.
 - 
                                3
Brambory a mrkev přesypeme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Poté slijeme vodu a zeleninu dáme do mísy. Přimícháme jablka, cibuli, hrášek, zakysanou smetanu, hořčici, majonézu, osolíme a opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Salát dáme vychladit do lednice.
 - 
                                4
Králičí stehna vložíme do pekáčku, podlijeme 50ml vody a dáme péct přiklopené na 60 minut při 160°C, poté otočíme, opět podlijeme 50 ml vody a necháme péct do změknutí.
 - 
                                5
10 minut před koncem pečení odklopíme, teplotu zvýšíme na 190°C a necháme dopéct dokřupava.
 - 
                                6
Upečená stehna přendáme na servírovací talíře, přidáme salát, přelijeme vypečenou šťávou a ihned servírujeme.