Bramborové trojhránky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 50 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 419.5 mg
- Vláknina 5309.5 mg
- Vitamín A 5309.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uvařené brambory vsypeme do mísy a rozšťoucháme dohladka. Přidáme sůl, mouku, kypřicí prášek a vypracujeme vláčné těsto. 
- 
                                2Na vále těsto prohněteme a rozválíme na čtverec 20x20cm. Rozkrojíme na čtvrtiny a každou ještě rozkrojíme na trojúhelník. 
- 
                                3Trojhránky pečeme na pánvi na rozehřátém oleji asi 2 minuty po každé straně. Až do podávání je uchováme teplé. 
- 
                                4Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        