Divoká kachna pečená s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 1200 g Kachna divoká
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 737 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 692 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 335.2 mg
  • Draslík 1238.7 mg
  • Vláknina 1445.3 mg
  • Vitamín A 1445.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu očistíme, osolíme a naporcujeme. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky nahrubo nasekáme.

  • 2

    V pekáči osmažíme slaninu s cibulí, poté vložíme porce kachny, posypeme bylinkami, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

  • 3

    Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu