Karamelový puding se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 4 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 16 ks Cukr kostkový
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 0.25 l Voda pitná
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 206.3 mg
  • Draslík 62.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 620.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kostky cukru zlehka navlhčíme vodou, vložíme do kastrolu a upražíme dohněda. Poté zalijeme horkou vodou, promícháme, nalijeme do pudingové formy a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím v mléce povaříme cukr a vanilku. V dalším hrnci ušleháme celá vejce, postupně k nim přiléváme vroucí sladké mléko a dobře prohřejeme. Krém vlijeme do formy, uzavřeme, vložíme do kastrolu s vařící vodou a v troubě pečeme 30-45 minut.

  • 3

    Hotový puding necháme vychladnut, vyklopíme, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu