Domácí karamelový puding

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Solamyl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 39 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 775.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr upražíme na suché pánvi na karamel, zalijeme 4 lžícemi horké vody, rozmícháme a rozvaříme. Karamel přilijeme do 1/4 l mléka.

  • 2

    Ve zbylém mléce rozkvedláme Solamyl a žloutky, přidáme špetku soli, vlijeme k mléku s karamelem a necháme za stálého šlehání přijít k varu.

  • 3

    Odstavíme z ohně a přimícháme pevný sníh z bílků. Krém plníme do skleněných misek a zdobíme ovocem a ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu