Špíz z jehněčí kýty marinované v černém pivu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 916 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 70 g
- Sodík 969 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 183 mg
- Draslík 887.2 mg
- Vláknina 2931.3 mg
- Vitamín A 2931.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kýtu očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme a vložíme do marinády. 
- 
                                2Maso pod fólií necháme přes noc marinovat. 
- 
                                3Druhý den nakrájíme slaninu na plátky, cibuli na kolečka a spolu s masem střídavě napichujeme na jehly. 
- 
                                4Vše potřeme olejem a grilujeme. Během grilování potíráme marinádou. 
- 
                                5Marinádu připravíme smícháním rozdrceného česneku s pivem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        