Jehněčí špízy s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Olej olivový
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 g Houby čerstvé
  • 650 g Jehněčí kýta
  • 80 g Ančovička - filety
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1125 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 119.3 mg
  • Draslík 819.1 mg
  • Vláknina 3377.5 mg
  • Vitamín A 3377.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na plátky, které rozklepeme dotenka. Do hmoždíře nasypeme oregano, česnek, ančovičky a roztlučeme na kaši. Přilijeme citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Tenké plátky masa touto směsí potřeme, osolíme, opepříme a zavineme do ruliček.

  • 2

    Očištěné houby rozčtvrtíme a na jehly střídavě napichujeme ruličky masa a čtvrtky hub. Špízy vyskládáme vedle sebe na plech, pokapeme panenským olivovým olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zprudka asi 7 až 8 minut, poté špízy vyjmeme a podáváme.

Komentáře k receptu