Kořeněné jehněčí špízy s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 110 g Meruňky sušené
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Máta
  • 0.5 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 82.9 mg
  • Draslík 723.1 mg
  • Vláknina 4438.7 mg
  • Vitamín A 4438.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř.

  • 2

    Přidáme jehněčí maso a obalíme v marinádě. Zakryjeme mísu a hodinu necháme v lednici marinovat.

  • 3

    Do marinovaného masa vmícháme meruňky a mátu, osolíme a opepříme a jednotlivé kousky masa a meruněk střídavě napichujeme na 8 jehel.

  • 4

    Na konec jehel napíchneme kousek citrónu.

  • 5

    10 minut grilujeme špízy na nejvyšší teplotu. V průběhu grilování špízy obracíme.

  • 6

    Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu