Pomerančový puding s vinným krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 3 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Pomeranče
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.125 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 756.9 mg
  • Draslík 432.2 mg
  • Vláknina 5040 mg
  • Vitamín A 5040 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo dobře umícháme, přidáme cukr a žloutky a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z jednoho pomeranče, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe oloupaným a na kolečka nakrájeným pomerančem, zalijeme zbytkem těsta, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut.

  • 3

    Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinným krémem.

  • 4

    Krém připravíme tak, že ve vodní lázni šleháme víno se žloutky, cukrem a vanilkou do zhoustnutí. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru a postupně do něj vlijeme vinnou směs.

Komentáře k receptu