Jehněčí se saté omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jehněčí hřbet
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1.5 dl Kokosové mléko
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • 6 polévková lžíce Máslo arašídové
  • 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 492.8 mg
  • Vláknina 4512.3 mg
  • Vitamín A 4512.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na kousky a dáme do větší mísy. V misce smícháme kokosové mléko, rozetřený česnek, kari pastu, mleté chilli a kmín. Směsí přelijeme maso, promícháme a necháme 30 minut marinovat.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme arašídové máslo, vodu, limetkovou šťávu a rajčatový protlak. Vznikne nám omáčka saté.

  • 3

    Maso napícháme na dřevěné grilovací jehly a marinádu uschováme. Opékáme na horkém grilu 8 minut a jednou maso obrátíme.

  • 4

    Do woku vlijeme uschovanou marinádu a povaříme 5 minut.

  • 5

    Podáváme opečené jehněčí s omáčkou saté.

Komentáře k receptu