Karbanátky plněné datlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové maso mleté
  • 125 ml Datle
  • 6.67 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 169.3 mg
  • Draslík 685.1 mg
  • Vláknina 4500.9 mg
  • Vitamín A 4500.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mletého vepřového masa vmícháme mletý kardamom, nadrobno nakrájené čerstvé datle, rozemletý hřebíček, zázvor, šťávu z limetky a čerstvou mátu. Přidáme syrové vejce. Z dobře promíchané masové směsi vytvoříme 8 karbanátků, které uložíme do chladu a necháme 30 minut odpočívat.

  • 2

    Karbanátky pak smažíme na středně horké pánvi s rozpáleným olivovým olejem asi 15 minut, kdy by měla při této přípravě vytékat z karbanátků růžová až čirá šťáva. Během smažení karbanátky dle potřeby obracíme, tak aby nedošlo k jejich spálení na povrchu.

Komentáře k receptu