Ruské hovězí karbanátky plněné vařeným vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso přední
  • 150 ml Sodovka
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Ančovička - filety
  • 1 ks Okurka salátová
  • 6 ks Rajčata
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 842 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 204.8 mg
  • Draslík 1227.9 mg
  • Vláknina 4813.8 mg
  • Vitamín A 4813.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přední hovězí maso na masovém strojku jemně umeleme a prolisujeme česnek. Natvrdo uvaříme vejce, oloupeme ho a rozdělíme na čtvrtky.

  • 2

    Do masa v míse přidáme trochu sodovky, sůl, česnek, pepř, papriku a dobře promícháme, ze směsi pak utvoříme 4 široké karbanátky.

  • 3

    Na každý položíme čtvrtku vejce a 1 vykostěnou ančovičku, zabalíme a zakulatíme na váleček. Potom karbanátky zvolna smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.

  • 4

    Usmažené karbanátky podáváme na talíři obložené plátky malé salátové okurky a čtvrtkami rajčat. Přílohu přelijeme osolenou zakysanou smetanou rozmíchanou se sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu