Jehněčí na pěti kořeních
Suroviny
- 625 g Jehněčí maso
 - 175 g Fazolové lusky zelené
 - 2 kávová lžička Koření pěti vůní
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 4 polévková lžíce Sherry brandy
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 125 mg
 - Draslík 273.2 mg
 - Vláknina 5451.3 mg
 - Vitamín A 5451.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.9 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1485.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pokrájíme maso na nudličky, dáme do mísy, přidáme směs pěti koření a špetku soli, promícháme, zakryjeme a necháme hodinu marinovat.
 - 
                                2
Rozehřejeme ve woku polovinu oleje, přidáme maso a smažíme 4 minuty za neustálého míchání. Poté vyndáme a dáme stranou.
 - 
                                3
Do woku přilijeme zbývající olej, přidáme pokrájené papriky a jarní cibulky. Smažíme 3 minuty, přidáme pokrájené fazolky a minutu mícháme.
 - 
                                4
Do woku přidáme sójovou omáčku a sherry, když se prohřejí tekutiny, přidáme do woku nudličky i se šťávou, která z nich vytekla. Povaříme 2 minuty, aby se maso prohřálo. Osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Podáváme horké.