Bramborový koláč s džemem a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 370 g Brambory
  • 150 g Džem meruňkový
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 611.6 mg
  • Vláknina 8295.3 mg
  • Vitamín A 8295.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme, přidáme rozsekané máslo, cukr, uvařené prolisované brambory, vejce, žloutek a kypřicí prášek. Válečkem vypracujeme těsto a necháme odpočinout.

  • 2

    Poté je rozdělíme na dva díly a vyválíme na tenké obdélníky. Jeden přemístíme na vymazaný plech, potřeme džemem, položíme na něj druhý plát těsta, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.

  • 3

    Hotový koláč necháme prochladnout, posypeme cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu