Houby s uzeným masem
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
- 600 g Houby sušené
- 400 g Vepřový bok uzený
- 400 g Moravské uzené maso
- 300 g Krupice dětská
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 3 dl Mléko polotučné
- 0.35 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 30 g
- Sodík 975 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 141.8 mg
- Draslík 2501.9 mg
- Vláknina 12021.5 mg
- Vitamín A 12021.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z namočených hub slijeme vodu, na pánvi zahřejeme sádlo, na něm osmahneme nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou slaninu a namočené houby. Do mísy dáme na kostky nakrájený bůček, uzené, osolíme, opepříme, posypeme krupicí, rozklepneme vejce, vylijeme mléko, přidáme majoránku, rozetřený česnek, všechno dobře promícháme a vylijeme na vymaštěný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a dozlatova pečeme 40 minut.