Hlávkový salát s vaječnou zálivkou
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Majoránka
 - 1 ks Meduňka
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 365.1 mg
 - Vláknina 11889.2 mg
 - Vitamín A 11889.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), zchladíme, oloupeme a nadrobno nakrájíme.
 - 
                                2
Hlávkový salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Rozdělíme na talíře a obložíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Na každou porci nasypeme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli.
 - 
                                3
V misce metlou rozšleháme olivový olej, ocet a citronovou šťávu. Přidáme nakrájená vejce a nasekané čerstvé bylinky. Zálivku osolíme, opepříme, osladíme a nakapeme na porce salátu.
 - 
                                4
Ihned podáváme.