Vepřové s ratatouille omáčkou
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 600 g Vepřové kotlety
 - 4.7 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 423 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 103.5 mg
 - Draslík 913.1 mg
 - Vláknina 4658.3 mg
 - Vitamín A 4658.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a nasekáme česnek a cibuli, papriky zbavíme semínek a nakrájíme. Cuketu nakrájíme na kolečka a žampiony rozpůlíme. Vše dáme do pánve, přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr a drobně posekané bylinky. Vše přivedeme k varu a pod pokličkou za občasného míchání dusíme 20 minut.
 - 
                                2
Předehřejeme gril. Z masa odřízneme tučné části, nakrájíme řízky, solíme a opepříme po obou stranách a potřeme olejem. Řízky opékáme 5 minut, poté je otočíme a pečeme dalších 7 minut.
 - 
                                3
Řízky dáme okapat a podáváme s omáčkou.