Vepřové koleno pečené po selsku

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2000 g Vepřové koleno
  • 30 g Sůl
  • 1 g Kmín celý
  • 20 g Česnek
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1167 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 39.2 mg
  • Vláknina 911 mg
  • Vitamín A 911 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová kolena dobře omyjeme a očistíme. Osolíme je, okmínujeme a vložíme do pekáče na oloupanou cibuli nakrájenou na plátky. Posypeme nakrájeným česnekem, podlijeme vodou a pečeme doměkka a dozlatova. Dbáme, aby se kůže nevysušila a cibule a česnek se nepřipálily.

  • 2

    Upečená kolena vyjmeme a vykostíme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a zamícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.

  • 3

    Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.

Komentáře k receptu