Dušené brambory se smetanou a houbami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1436 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 747.3 mg
- Vláknina 9686.3 mg
- Vitamín A 9686.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané brambory nakrájíme na kostky nebo plátky a uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme. 
- 
                                2Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na 2 lžících másla dozlatova, přidáme pokrájené čerstvé houby a za občasného míchání podusíme. Přilijeme smetanu, osolíme 8g soli, opepříme a krátce povaříme. 
- 
                                3Brambory rozložíme do vymazaného pekáčku, zalijeme smetanovou omáčkou a poklademe plátky másla. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Podáváme posypané nasekanou pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        