Dušené brambory se smetanou a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 29 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 g Houby čerstvé
  • 50 g Pažitka
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1436 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 747.3 mg
  • Vláknina 9686.3 mg
  • Vitamín A 9686.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky nebo plátky a uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme.

  • 2

    Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na 2 lžících másla dozlatova, přidáme pokrájené čerstvé houby a za občasného míchání podusíme. Přilijeme smetanu, osolíme 8g soli, opepříme a krátce povaříme.

  • 3

    Brambory rozložíme do vymazaného pekáčku, zalijeme smetanovou omáčkou a poklademe plátky másla. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Podáváme posypané nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu