Parmezánová polévka s petrželkovým pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1754 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 63.8 mg
 - Draslík 1205.7 mg
 - Vláknina 15030 mg
 - Vitamín A 15030 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petrželku, olej a parmezán dohladka rozmixujeme a dáme do servírovací misky.
 - 
                                2
Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nadrobno a nasekaný česnek, přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, zalijeme vývarem a 15 minut povaříme.
 - 
                                3
V misce rozmixujeme ručním mixérem mléko s parmezánem a přilijeme k bramborám, necháme 5 minut povařit. Podáváme s petrželkovým pestem.