Piškotové řezy s čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Čokoláda hořká
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Mouka pšeničná hrubá
  • 210 g Cukr moučkový
  • 125 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr kostkový
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.0625 l Mléko plnotučné
  • 0.25 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 445.5 mg
  • Draslík 186.7 mg
  • Vláknina 3416.3 mg
  • Vitamín A 3416.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 75.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr prosejeme, smícháme s vanilkou, žloutky, třeme do zhoustnutí, poté přidáme rum, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Hotové těsto nakrájíme na proužky, polovinu potřeme máslovým krémem, zbytek nakrájíme na řezy, složíme je na pomazané pruhy, řezy dokrájíme. Přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme krémem a podáváme.

  • 3

    Krém: rozšleháme mléko, žloutek, 25 g cukru a mouku. Vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, mezitím umícháme máslo se zbytkem cukru do pěny. Přimícháme vychladlý krém a rum.

  • 4

    Poleva: rozehřejeme čokoládu se lžíci vody a máslem. Cukr svaříme v 1/4 l vody, horký přilijeme postupně do rozpuštěné čokolády, polevu vymícháme dohladka a ihned jí přelijeme řezy.

Komentáře k receptu