Piškotové řezy s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr moučkový
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 balení Ztužovač šlehačky
  • 4 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 557.3 mg
  • Draslík 126.9 mg
  • Vláknina 20 mg
  • Vitamín A 20 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 104.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme žloutky s cukrem, přimícháme med, víno a prosátou mouku. Nakonec „zabalíme“ do těsta pevný sníh z bílků.

  • 2

    Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. V troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 45 minut. Korpus necháme vychladnout.

  • 3

    Po vychladnutí rozřízneme korpus, spodní díl potřeme vrstvou višňové marmelády a přiklopíme vrchním dílem korpusu. Piškot nakrájíme a podáváme ozdobený smetanou, kterou jsme se ztužovačem ušlehali dopevna.

Komentáře k receptu