Mléčná polévka s kopřivovou omeletou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 1.5 l Mléko plnotučné
  • 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kopřiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 99.6 mg
  • Draslík 37.2 mg
  • Vláknina 616.6 mg
  • Vitamín A 616.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2326 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé kopřivy omyjeme a drobně posekáme. V misce si rozšleháme vejce s mlékem (2 dl), postupně přidáme a zašleháme hladkou moukou, špetku kypřícího prášku, 2 špetky mořské soli a pepř.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme máslo, nalijeme těsto a pohybem pánve těsto rozlijeme. Z obou stran dozlatova usmažíme 2 tenké omelety. Rozkrojíme je na poloviny a pokrájíme úzké nudličky.

  • 3

    V hrnci si svaříme zbylé mléko s 1 lžičkou soli. Když se mléko začne vařit, vložíme do něj kopřivové nudličky a odstavíme z plotny. Už nevaříme.

  • 4

    Přimícháme do polévky máslo a podáváme.

Komentáře k receptu