Koroptev pečené s pestem
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 115 g Sýr Parmezán
 - 450 g Těstoviny Rigatoni
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 8 ks Koroptev
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 0.5 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 6 polévková lžíce Pesto
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4322 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 673 mg
 - Bílkoviny 712 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 37.6 mg
 - Draslík 38.4 mg
 - Vláknina 6908.5 mg
 - Vitamín A 6908.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koroptve rozložíme řezem nahoru do zapékací mísy. V misce smícháme dijonskou hořčici, máslo, třtinový cukr, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Směsí potřeme koroptve a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 15 minut.
 - 
                                2
Vytáhneme zapékací mísu z trouby, potřeme koroptve 3 lžícemi omáčky pesto, vrátíme do trouby a zapékáme 15 minut. Poté vytáhneme zapékací mísu, koroptve obrátíme, potřeme je zbylou směsí s hořčicí a zapékáme dalších 10 minut.
 - 
                                3
V mezičase dáme vařit hrnec s mírně osolenou vodou, přidáme do něj rigatoni a olivový olej a vaříme 10 minut. Scedíme je a přemístíme na servírovací mísu. Promícháme se zbývající omáčkou pesto a parmezánem.
 - 
                                4
Hotový pokrm podáváme s těstovinami a polijeme je vypečenou šťávou.