Bramborový koláč s uzenou rybou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 675 g Brambory
  • 115 g Hrášek
  • 60 g Losos uzený
  • 25 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 115 g Žampiony čerstvé
  • 115 g Kukuřice
  • 900 g Treska uzená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1.5 l Voda pitná
  • 6 dl Mléko nízkotučné
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 5 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1226 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 106.8 mg
  • Draslík 1878 mg
  • Vláknina 12545 mg
  • Vitamín A 12545 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do pánve dáme rybu a přidáme bobkové listy a mléko, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Přidáme pokrájené žampiony, zrna kukuřice, hrášek a povaříme 7 minut. Odstavíme pánev a necháme směs vychladnout.

  • 2

    Do hrnce dáme oloupané a pokrájené brambory na kostky, zalijeme je vodou, přivedeme vodu k varu a 8 minut vaříme. Scedíme je, necháme okapat a rozmačkáme na kaši. Vmícháme do nich petrželku a jogurt, osolíme, opepříme a dáme stranou.

  • 3

    Vyndáme rybu z pánve, zbavíme ji kůže a dáme do zapékací mísy. Tekutinu, ve které se vařila, uschováme.

  • 4

    Zeleninu scedíme, uschováme tekutinu a zeleninu přidáme k rybě do zapékací mísy. Smícháme trochu uschované tekutiny se solamylem a vymícháme pastu. Zbytek tekutiny přilijeme do zapékací mísy a přidáme i pastu. Prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Vyhodíme bobkové listy.

  • 5

    Omáčkou přelijeme rybu a zeleninu a promícháme. Na rybu dáme bramborovou kaši, zasypeme strouhaným sýrem a 30 minut zapékáme.

Komentáře k receptu