Sledě s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 799 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 283 mg
 - Draslík 55.8 mg
 - Vláknina 2799.8 mg
 - Vitamín A 2799.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sledě osolíme zvenčí i uvnitř. Do břišní dutiny každé ryby vložíme bobkový list. Čtyři čtverce alobalu položíme na pracovní desku a rozdělíme na ně rovnoměrně plátky citronu. Na ně položíme ryby.
 - 
                                2
Máslo třeme, až změkne, vmícháme do něj citronový pepř, petrželku. Takto připravené máslo rozmístíme po částech ryby. Ryby zabalíme, dobře utěsníme a na grilu opékáme 20 minut.
 - 
                                3
Poté ryby rozbalíme a servírujeme s plátky citronu. Okamžitě podáváme.