Čínské karbanátky
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 30 g Cibule
 - 400 g Sójové boby vařené
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 30 g Strouhanka
 - 250 g Salát ledový
 - 90 g Sýr Tofu - uzený
 - 3 g Oregano sušené
 - 45 g Mouka pšeničná hladká
 - 125 ml Rajčatová šťáva
 - 10 ml Citronová šťáva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bujón zeleninový
 - 0.67 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 - 4 polévková lžíce Majonéza
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 742 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 43.6 mg
 - Draslík 589.2 mg
 - Vláknina 12122 mg
 - Vitamín A 12122 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmixujeme sójové boby. Dáme je do mísy, přidáme rajskou šťávu, strouhané tofu, nakrájenou cibuli, vejce, strouhanku, sezamová
 - 
                                2
semena, petrželku, zeleninovou kostku, oregano, sůl a pepř podle chuti. Směs necháme 30 minut chladit.
 - 
                                3
Ze směsi vytvarujeme 6 karbanátků. Každý karbanátek obalíme v mouce po obou stranách.
 - 
                                4
Rozehřejeme olej, dáme karbanátky a smažíme po každé straně 1-2 minuty dohněda.
 - 
                                5
Karbanátky přendáme na zapékací mísu a pečeme je asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až jsou propečené.
 - 
                                6
Připravíme salátovou zálivku: spojíme majonézu, hořčici a citronovou šťávu. Přidáme nakrájený salát a cibuli. Karbanátky podáváme se salátem.