Špagety po římsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 175 g Pancetta
  • 450 g Špagety
  • 150 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 918 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1201 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 24937.5 mg
  • Draslík 440.1 mg
  • Vláknina 4889.8 mg
  • Vitamín A 4889.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme na nudličky nakrájenou pancettu a opékáme ji asi 5 minut. Podlijeme vínem, které svaříme na polovinu.

  • 2

    Do základu vmícháme rajčata a zvolna povaříme 15 minut do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme.

  • 3

    V dostatečném množství osolené vody uvaříme špagety, scedíme a vmícháme do omáčky. Pokrm dobře promícháme a podle potřeby přisolíme.

  • 4

    Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a ihned podáváme.

Komentáře k receptu