Špagety po italsku na slanině s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Pancetta
  • 350 g Špagety bezvaječné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Petržel hladkolistá
  • 4 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 3 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 2074 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 22922.7 mg
  • Draslík 40.8 mg
  • Vláknina 6191.3 mg
  • Vitamín A 6191.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu v celku (pancettu) nakrájíme na kratší proužky silné do 5mm. Tvrdý ovčí sýr (pecorino romano) jemně nastrouháme. V misce rozšleháme vejce, přimícháme k nim polovinu nastrouhaného sýra s čerstvě pomletým pepřem a misku odložíme. Z omytého svazku petržele setřepeme vodu, drobně ji pokrájíme a přimícháme ji k vejcím.

  • 2

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 litry vody s 3 lžícemi soli. Do vroucí vody vložíme špagety a uvaříme je podle návodu al dente (na zkus - vaříme je o minutu méně, než je napsáno v návodu).

  • 3

    Než se špagety uvaří, ve větší pánvi, za stálého míchání, opečeme slaninu dokřupava. Uvařené špagety scedíme, necháme je v sítu odkapat a dáme je do pánve se slaninou. Promícháme, špagety přelijeme vyšlehanými vejci se sýrem a petrželkou. Tím, že jsme do pánve dali hned horké špagety, vejce se tak dostatečně uvaří a vytvoří krémovou konzistenci. Podle chuti špagety ještě osolíme, opepříme, posypeme zbývajícím sýrem a hned horké servírujeme.

Komentáře k receptu