Vaječný salát s jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 112.4 mg
  • Vláknina 1487.8 mg
  • Vitamín A 1487.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 2

    V misce smícháme majonézu s očištěnou, na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a nakrájenou pažitkou. Směs osolíme a opepříme. Přidáme uvařená vejce a rozmačkáme je vidličkou. Vše promícháme.

  • 3

    Salát upravíme na omyté a osušené listy hlávkového salátu a podáváme.

  • 4

    Můžeme doplnit čerstvým chlebem potřeným máslem.

Komentáře k receptu