Kořeněný pikantní pstruh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Hrozinky
  • 800 g Pstruh
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Fenyklová semínka
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Vývar rybí
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 915.3 mg
  • Vláknina 1655.4 mg
  • Vitamín A 1655.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůži ryb nařízneme na více místech po obou stranách.

  • 2

    V misce smícháme citronovou šťávu, koriandr, kmín, sůl a pepř. Do velké mísy položíme pstruhy, polijeme je marinádou a necháme marinovat 40 minut, průběžně je několikrát obrátíme.

  • 3

    Ve woku rozehřejeme olej, osmahneme na něm semínka fenyklu. Přidáme rozetřený česnek, rybí vývar, rajčatový protlak a poté směs přivedeme k varu. Vložíme sultánky, garam masalu a pstruhy s marinádou, pod pokličkou vaříme 10 minut.

  • 4

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu