Rýže basmati s kuřecím masem a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 250 g Rýže Basmati
  • 200 g Sójové výhonky
  • 1 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 polévková lžíce Cibule
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 154.7 mg
  • Draslík 605.5 mg
  • Vláknina 7728.1 mg
  • Vitamín A 7728.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži basmati uvaříme a necháme dojít pod poklicí nebo utěrkou.

  • 2

    Kuřecí maso opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Potom připravíme zeleninu. Lusky hrachu a chilli papričky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na rozpáleném oleji osmahneme připravené maso, které jsme ochutili ústřicovou omáčkou a pastou sambal oelek.

  • 4

    Osmažené maso dáme stranou pánve.

  • 5

    Jako další osmahneme hrachové lusky a chilli papričky. Smažíme několik minut, potom ke směsi přidáme uvařenou rýži a sójové klíčky. Vše promícháme a prohřejeme.

  • 6

    V nádobce rozšleháme 2 syrová vejce a nalijeme k rýžové směsi. Ještě pár minut dusíme.

  • 7

    Rýži s masem podáváme posypanou smaženou cibulkou.

Komentáře k receptu