Alpský toust
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1239 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 120.5 mg
 - Draslík 541.3 mg
 - Vláknina 6245 mg
 - Vitamín A 6245 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Podrtíme 2 stroužky česneku. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek a zvolna průběžně promícháváme 1-2 minuty, zpěníme. Přidáme mouku a 2 minuty ji pražíme. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a 5 minut je s moukou povaříme.
 - 
                                2
Vlijeme víno, průběžně promícháváme a vaříme 5 minut, až vše zhoustne. Po částech přidáváme sýr, mícháme jej, aby se roztavil. Potom přidáme žampiony, estragon, podle chuti osolíme a opepříme a 3 minuty povaříme, až houby změknou.
 - 
                                3
Zbylý stroužek česneku rozřízneme napůl. Pod horkým grilem smažíme
 - 
                                4
z obou stran tousty a po jedné straně je vždy potřeme česnekem.
 - 
                                5
Z počesnekované strany tousty potřeme máslem, položíme je na vyhřáté talíře a zalijeme sýrovou směsí. Servírujeme, zdobíme nasekanou petrželovou natí.