Pečená vepřová kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 60 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 ml Voda pitná
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 2 kg Vepřová kýta
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 830 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 667 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 223.3 mg
  • Draslík 1159.4 mg
  • Vláknina 1723.7 mg
  • Vitamín A 1723.7 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kůže kýty uděláme dlouhé zářezy, vzdálené od sebe asi 1 cm. Maso potřeme trochou oleje, dobře ji osolíme, opepříme a dáme pekáč.

  • 2

    Maso obložíme kolečkami mrkve a cibule. Pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Kýtu pečeme 2 1/2 hodiny, teploměr by měl ukazovat 90 C. Podle potřeby podléváme trochou vody.

  • 3

    Z výpeku odstraníme mrkev a cibuli, kromě 1 lžíce sebereme všechen tuk.

  • 4

    Výpek zaprášíme moukou, osmažíme ji, zalijeme vývarem a vaříme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Šťávu osolíme, opepříme

  • 5

    a přecedíme do omáčníku. Podáváme ji k masu.

Komentáře k receptu