Karbanátky v pitě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Ředkvička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb Pita
  • 0.07 hrnek Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 29.7 mg
  • Draslík 274.7 mg
  • Vláknina 2156.5 mg
  • Vitamín A 2156.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mleté maso se sladkou paprikou, strouhankou, dvěma stroužky česneku, osolíme, opepříme a promícháme.

  • 2

    Z masové směsi tvoříme vlhkýma rukama malé karbanátky. Na pánvi s rozehřátým olejem je osmahneme dozlatova.

  • 3

    Ředkvičky a cibulku opláchneme, očistíme a na malé kousky nakrájíme.

  • 4

    Smícháme zakysanou smetanu a dva stroužky česneku, osolíme a přidáme jednu nasekanou ředkvičku.

  • 5

    Pita chléb dáme na 1 minutu nahřát do trouby, poté odkrojíme vrchní část a kapsu naplníme karbanátky, cibulkou, ředkvičkami, rajčátky a polijeme kysanou smetanou a posypeme špetkou tymiánu.

Komentáře k receptu