Olihně křupavé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Olihně
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1.68 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 262.1 mg
  • Draslík 284.7 mg
  • Vláknina 132.7 mg
  • Vitamín A 132.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z olihní odstraníme chapadla, těla po délce rozřízneme a položíme je, aby se narovnala. Do každého kusu vyřízneme mřížkový vzor a každý rozdělíme na čtyři části.

  • 2

    V misce smícháme solamyl, chilli, sůl, pepř a směs dáme do igelitového sáčku, přidáme kousky olihní a protřeseme sáčkem, aby se olihně obalily.

  • 3

    Rozehřejeme podzemnicový olej v předehřátém woku, přidáme olihně a smažíme 2 minuty. Poté je vyndáme a necháme okapat.

  • 4

    Olihně rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu