Pečený králík s kachnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 15.7 mg
 - Vláknina 183.8 mg
 - Vitamín A 183.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z králíka a kachny omyjeme, osušíme na naporcujeme. Rozkrájené maso osolíme a okmínujeme.
 - 
                                2
Do pekáče maso naskládáme tím způsobem, že vždy částečně leží maso z králíka na masu z kachny. Jde o to, že maso z králíka je suché a maso z kachny mastnější, proto je nejlepší tato kombinace. Maso naskládáme do pekáče, podlijeme horkou vodou a necháme péct přikryté nejméně hodinu.
 - 
                                3
Když se maso podusí, odkryjeme pekáč a pokračujeme v pečení. Pečeme tak dlouho, dokud maso není měkké a dozlatova zbarvené. Část vypečeného sádla sbíráme do nádobky a tímto sádlem průběžně poléváme pečící se maso.