Pečený králík s plněnou cibulí a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Česnek
  • 30 g Česnek
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 1000 g Králík
  • 20 g Jíška hotová tmavá
  • 500 ml Vývar slepičí
  • 4 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1002 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 2268 mg
  • Bílkoviny 93 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 252.9 mg
  • Draslík 1932.5 mg
  • Vláknina 13295 mg
  • Vitamín A 13295 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka naporcujeme, v pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme porce králíka a zprudka osmahneme ze všech stran. Králíka vyjmeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli s česnekem a slaninou nasypeme do výpeku v pekáčku, orestujeme, vrátíme zpět králíka, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby péct. Za občasného podlévání pečeme asi 35 minut. Králíka vyjmeme, vypečenou šťávu necháme vysmahnout na tuk, zalijeme vývarem, provaříme, zahustíme jíškou, povaříme tři minuty a odstavíme.

  • 2

    Čtyři větší cibule oloupeme, odřízneme vršek, vydlabeme, cibule vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Vydlabanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme, vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přimícháme osmahnutou cibuli, strouhaný parmezán, touto směsí naplníme vydlabané cibule, vložíme zpět na plech s papírem a zapékáme asi 20 minut. Špenátové listy posekáme nahrubo, promícháme s prolisovaným česnekem a osmahneme na másle.

  • 3

    Na talíře upravíme porce králíka, doplníme plněnými cibulemi a kopečkem špenátu. Nakone přelijeme omáčkou z pekáčku.

Komentáře k receptu