Vepřová kýta na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 200 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Česnek
  • 750 g Vepřová kýta
  • 400 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 69.3 mg
  • Draslík 279.3 mg
  • Vláknina 519 mg
  • Vitamín A 519 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu opláchneme, protkneme oloupaným česnekem, osolíme a opepříme.

  • 2

    Do pekáče dáme tuk, na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme maso a pečeme v rozehřáté troubě. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou, doléváme teplou vodou a podle potřeby obracíme.

  • 3

    Měkkou, dozlatova upečenou kýtu vyjmeme a šťávu přecedíme.

  • 4

    Při podávání kýtu krájíme přes vlákno a vlastní šťávou-výpekem podléváme jednotlivé porce.

Komentáře k receptu