Ječná kaše se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1621 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 97 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 412.7 mg
 - Vláknina 11312.5 mg
 - Vitamín A 11312.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nasypeme ječnou krupici nebo ječný šrot, zalijeme vývarem z uzeného masa a přivedeme k varu.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                3
V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Česnek přidáme do vývaru, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nezhoustne na kaši.
 - 
                                4
Kaši rozdělíme na talíře a přelijeme slaninou s cibulí.