Špagety carbonara s Parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Anglická slanina
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špagety
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 959 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1102 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 435.9 mg
  • Draslík 361.1 mg
  • Vláknina 1596 mg
  • Vitamín A 1596 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety podle návodu na obalu. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou, smícháme se lžící olivového oleje a udržujeme v teple.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu na něm orestujeme.

  • 3

    Do mísy nastrouháme parmezán a smícháme s vejci a smetanou, osolíme a přidáme muškátový oříšek.

  • 4

    Uvařené špagety smícháme se slaninou a přelijeme smetanovou směsí. Vše důkladně promícháme.

  • 5

    Před podáváním pokrm ještě dochutíme pepřem a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu