Špagety s omáčkou Carbonara

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 315 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 191.1 mg
  • Draslík 248.8 mg
  • Vláknina 5383.2 mg
  • Vitamín A 5383.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím ze slaniny odkrojíme kůži, slaninu nakrájíme na nudličky a na pánvi při střední teplotě dokřupava opečeme. Na papírové utěrce necháme okapat.

  • 3

    V misce rozšleháme vejce, smetanu, nastrouhaný parmazán, přidáme slaninu, promícháme a omáčkou přelijeme horké těstoviny.

  • 4

    Zvolna zahříváme cca 1min dokud omáčka mírně nezhoustne.

  • 5

    Rozdělíme na talíře, posypeme nahrubo drceným pepřem, dozdobíme snítkou bylinek a podáváme.

Komentáře k receptu