Řízečky z panenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 200 g Fazole bílé
  • 100 g Rajčata
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 400 g Vepřová panenka
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 894 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 138.5 mg
  • Draslík 1549.7 mg
  • Vláknina 17406.1 mg
  • Vitamín A 17406.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme v misce mouku, vejce, mléko, sůl, pepř, kypřící prášek a vše promícháme. Nastrouháme sýr a přidáme do těstíčka. Vše promícháme.

  • 2

    Nakrájíme na plátky maso, trochu posypeme moukou a obalujeme v sýrovém těstíčku. Poté ihned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

  • 3

    Zelené i bílé fazolky zbavíme nálevu, necháme okapat a smícháme s nakrájenými rajčaty. Podlijeme lžičkou oleje a osmahneme.

  • 4

    Řízečky podáváme s fazolovou směsí.

Komentáře k receptu